– Çocuk kitabı yazmak istiyorum ama nereden başlamalıyım?
– Bir kitap yazdım ama nasıl yayımlatabilirim?
– Yazdıklarımı çocuklara nasıl sevdirebilirim?
Çocuklara okumayı sevdiren yazar Fatih Erdoğan’ın usta kaleminden çıkan bu kapsamlı rehberde, tüm bu soruların yanıtını ve çok daha fazlasını bulacaksınız.
Fatih Erdoğan’ın, bir yazar, çizer, çevirmen, editör ve yayımcı olarak 40 yılda edindiği eşsiz birikimini her zamanki açık ve renkli üslubuyla paylaştığı bu kitap, hem yazmaya yeni heveslenenler için hem de kendini geliştirmek isteyen yazarlar için eşsiz bir kaynak.
Rodari'nin olağanüstü kitapları bu işin dünya ölçeğinde nesini nasılını ele alıyordu zaten. Bizim buralardan bu işi yapsa yapsa sevgili Fatih Erdoğan yapardı. Hele de mizahi dilin üzerinde yükselmesi... Bambaşka!
Adnan Saracoğlu
Kırk yılı aşan okuma, yazma ve çeviri deneyimi, yalnızca çocuklar için yayın yapmak üzere (1980'de) kurulan Mavibulut Yayınları, Kırmızıfare Çocuklar İçin Edebiyat Dergisi, çocuklar için kaleme alınmış öykü, roman, oyun masal türlerinde 70'i aşkın kitap, “Çocuklar İçin Yazmak” adıyla sürdürülen seminerler, Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği kuruculuğu ve alanla ilgili sayısız konuşma, ders, konferans, seminer...
Fatih Erdoğan, bir bölümünü sıraladığımız bütün bu deneyimini kısa bir süre önce Binbir Kitap etiketiyle yayımlanan “Çocuklar İçin Yazmak” adlı yapıtında topladı.
Yazmak için ne gerekir? Çocuklar için yazmak ne demektir, hangi donanımları gereksinir? Kitaptan anlamak ne demektir? Yazarca yaşamak ve yazar tavrı nedir? Bu işin de bir püf noktası var mıdır, varsa neresidir? Çocuklar için yazarken argo ve edepsiz seslenişleri ayıklamalı mı / ne yapmalı? Sevinçler, kahkahalar tamam da ya korkular, kederler, hüzünler, acılar, sorunlar...
Alanla ilgili sorunları çoğaltabilirsiniz.
İlk sözcüğü kâğıda/bilgisayara düşürdüğümüz andan kitabımızın basılması / başka dillere çevrilmesine dek her noktada merakla dolaştırıyor okuru “Çocuklar İçin Yazmak.”
Fatih Erdoğan, “yaklaşık bir ömür doldurduğu dağarcığı”nı, “ilk hevesten imza gününe uzanan yolun kitabı”nda, içtenlikle, alçakgönüllü bir duruş ve seslenişle dahası karşılıklı konuşma sıcaklığında paylaşıyor...
Yunus Bekir Yurdakul
... ÇOCUKLAR İÇİN YAZMAK kitabı, adındaki birinci anlamla sınırlı değil. Kitabın birinci boyutu, çocuk bakışı olan bir çocuk edebiyatı yazarının yazarlık eylemi çerçevesinde kurguladığı yolculuktan oluşmaktadır. Fatih Erdoğan bu anlamlandırma yolculuğu ile çocuklar için yazmaya yönelmek isteyenlere çocuk ve çocuklukla ilgili bir yazarlık felsefesi öneriyor. ... ÇOCUKLAR İÇİN YAZMAK kitabı okuma kültürü, editörlek, çocuk edebiyatı eleştirisi ve çocuk kitabı incelemeye yönelik boyutlardan oluşması bakımından da önemli bir işleve sahip. Özellikle Türkçe, Çocuk Edebiyatı ve Eğitim Bilim alan uzmanlarının çocuk kitabı inceleme yöntemlerini gözden geçirmeleri için de nitelikli bir kaynak kitap. Bu boyutlar kadar, çocuk edebiyatı yolculuğuna çıkmak isteyenlerin kapısını çaldıkları yazarların işini kolaylaştırdığı için de Fatih Erdoğan'a teşekkür etmemiz gerekiyor.
Mustafa Ruhi Şirin
Bundan sonra birileri yanıma gelip "Çocuk kitabı yazmak istiyorum veya çocuk kitabı yazdım, ne yapmayalım?" diye bir soruyla gelirse yanıtım hazır: Fatih Erdoğan'ın Çocuklar İçin Yazmak kitabını oku. Eminim çocuk edebiyatı alanında emek harcayan bir çok kişi de benzer bir yanıt verecektir.
Doğan Gündüz
Fatih Erdoğan'ın “Çocuklar İçin Yazmak” kitabını listenize ekleyin. Bir yazarın yolculuğu, birikimini paylaşması, geleceğe deneyimlerini aktarması çok değerli...
Hanzade Servi
Bu içten dilin gezindiği çayırlarda yazarlığın ekonomisinden kurgu kitaplara, mizahtan korkuya, argodan maceraya, karakterlerden kahramanlara kadar çocuk edebiyatı merkezli soru ve sorunları kolay okunur, anlaşılır, esprili bir dille anlatıyor...
Mevlana İdris
“Çocuklar İçin Yazmak”ta Fatih Erdoğan, deneyimlerini aktarma yoluyla yön vermeyi tercih etmiş yazar adaylarına. Bilimsel olan bilgiyi olduğu gibi yönlendirmemiş. Yaşanmışlıklarla karıştırmış, yumuşatmış. Mizahi üslubu ile harmanlayınca da keyifle okunan bir kitap çıkmış ortaya. Hani tahtaya çıkıp anlatsa, bıkmadan usanmadan dinleyeceğimiz hocalarımız vardır ve ders ne zaman bitecek diye değil de aman zaman yavaş geçsin de daha çok dinleyebilelim, bir arada kalabilelim diye sürekli saate baktığımız dersler/zamanlar, işte böyle bir süreç bu kitabı okuma süreci. Ki “kitap oku” dememek için üç buçuk sayfa yazmış. Oysa bu iki sözcüğü peş peşe getirip rahatlıkla kullanabilirdi. Üşenmemiş yazmış ve bu iki sözcüğü bir araya getirmemiş. Fatih Erdoğan sadece iyi bir yazar değil, iyi bir eğitimci de.
Çocuklar İçin Yazmak, yazar adayı için hiçbir konuda boşluk bırakmıyor. Yanıtını aradığı her soruyu ya da soruyu kapsayan konuyu bu kitapta bulacaktır aday. Genel başlıklara şöyle bir bakacak olursak: “Giriş (yöntem), Ne demek çocuklar için yazmak? Püf Noktası, Gerekenler Ne? Okumak, Yaş grubu konusu, Anlatan Kim? Mekân, Kahramanlar, Kurgu, Mesaj vs.” Daha nice başlık ve bu başlıklara ait alt başlıklar… Tane tane anlatmış Fatih Hoca.
Mehmet Özçataloğlu
Bu kitabı e-kitap formatında satın almak için tıklayınız.
Bilgilendirme:
E-Kitaplarımızı Android ve iOS işletim sistemlerinde sorun yaşamadan okumak için Google Play Books uygulamasını indirmenizi tavsiye ederiz.
Uygulamayı Android cihazlara indirmek için tıklayın.
Uygulamayı iOS cihazlara indirmek için tıklayın.
Yazar : Dr. Fatih Erdoğan
Çizer : Fatih Erdoğan
Yaş Grubu : Hobi (Yetişkin)
Barkod : 978605675445
Sayfa Sayısı : 240
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
180.00 TL
126.00 TL